סדנאות בישול אסייתי לכל גיל

סדנאות בישול אסייתי לכל גיל

סדנאות בישול – בעבר הלא כל כך רחוק, הסושי, היה מאכל שרק ראינו בסרטים. לראות את אצת הנורי הממולאת באורז, דג, ירקות טריים – מראה מלבב בכל פרמטר. לא בכדי סושי לאירועים הפך להיות מאסט בכל מצב. בין אם זה בשלב קבלת הפנים, בבופה או מוגש על ידי מלצרים, או במנות עצמם – סושי הפך להיות חובה בכל מצב. כשחושבים על זה – מרכיבי הסושי הם מאוד ים תיכוניים אף על פי שהמאכל הוא מסורתי מיפן. אם נוציא את אצת הנורי, הרי שאורז, דג, וירקות נמצאים כמעט בכל ארוחת שישי בבתים בישראל. אמנם לא בצורתם כסושי, אך לחיך הישראלי היה מאוד קל לקבל ולאמץ לחיקו את המאכל היפני. ישנן מסעדות שהגדילו לעשות ואף שינו את התפריט מעט בכך שמוסיפים לסושי חזה עוף ואת הרול עצמו מטגנים בטמפורה ושמן עמוק.

בשנים האחרונות, סדנאות הבישול הפכו להיות מאוד פופולריים בקרב חובבי האוכל והכנתו. אפילו ניתן למצוא סדנאות בישול לילדים, רבים וטעימים. ההבנה היא כי ניתן להשריש את חדוות הבישול כבר מגיל צעיר, עושה את שלה. ילדים נהנים לדעת כי הם מכינים משהו טעים שכל המשפחה נהנית ממנו. סדנאות אלו, מעניקות למעשה מלבד מתכונים רבים אותם המשתתפים לומדים להכין, הכוונה מקצועית ויד מכוונת כיצד לגשת לכל מאכל, מה היא הדרך הנכונה וכיצד להביא את הטעם בצורה המקסימלית לה הם כיוונו. חשוב לציין כי השתתפות בסדנאות אלו מעשירה את הידע ואף גורמת לכך (בעיקר אצל ילדים) שיצר הסקרנות עולה. רבים הם אלו שלאחר השתתפות בסדנאות, החליטו כי תחום המזון הוא תחום העתיד עבורם.

סדנאות בישול
סדנאות בישול אסייתי בדגש על סושי הפכו מאוד פופולריות בשנים האחרונות.

לא בכדי, בעיקר בתחום הסושי, אנשים רוצים לדעת כיצד להכין את המעדן היפני. ניתן למצוא למשל סדנת סושי זוגית שלא רק תורמת במסירת מידע כיצד להכין סושי, היא גם טעימה ואיכותית ובעיקר רומנטית. בשל היותו של הסושי, מאכל מתוכנן ומוכן בקפידה, יש לו נדבך יוקרתי בהחלט. כאשר רבים חושבים על ארוחה רומנטית, עולה בפניהם הסיטואציה של ארוחה אסייתית איכותית. כאמור, המראה האיכותי והמשורטט בקפידה של כל סושי, יחד עם הכמויות הקטנות יחסית – הצבעים המלהיבים גורמים לארוחת סושי פשוטה להיות רומנטית. לכן, מלבד החוויה של הכנת הסושי, קיימת פה אפשרות להכנת מזון רומנטי וטעים שרק יחדד את הקשר בין בני הזוג.

חשוב לציין, במידה ומחפשים סדנאות סושי במרכז נוכל למצוא הרבה יותר אפשרויות מאשר סדנאות מסוג זה בצפון ובדרום. הסיבה העיקרית נובעת מכך שרמת הפתיחות למזונות חדשים, שונה בין הצפון והדרום למרכז. אין זה אומר שלא ניתן למצוא סדנאות מסוג זה באזורים המדוברים, אך הנגישות כאמור, תהיה גבוהה יותר באזור המרכז. אמנם, אין כל בעיה, ניתן ללכת לכל סדנת בישול בסגנון שאוהבים. הדבר יעניק חדווה נוספת לכל סוגי הבישול. בנוסף, כל אחד למעשה יכול להרחיב את אופקיו, בעיקר בתחום הקולינרי בו יש לכל אחד ולא משנה איזה רמת שף הוא, מה ללמוד.