קורסים מקצועיים שכדאי לבחור בשנת 2018

ערן פולק ממליץ על קורסים מקצועיים שכדאי לבחור בשנת 2018

אנחנו חיים בעידן שבו משרות מתגמלות באמת מוצעות לבעלי כישורים גבוהים. בפרט ישנה מגמה מובהקת לפיה הצורך בלימודים אקדמיים הופך מעט פחות חשוב ולעתים דווקא קורסים מקצועיים ממוקדים היטב עשויים להזניק קריירה מוצלחת במיוחד. עוד עצה חשובה היא להיעזר בידע של אנשי מקצוע מנוסים וליישם המלצות שלהם. דוגמה לאדם שכדאי להקשיב לעצותיו הוא ערן פולק, שממליץ על 4 מסלולים: עיצוב חוויית משתמש, סוכני ביטוח פנסיוניים, יזמי נדל"ן ויועצי השקעות.

עיצוב חוויית משתמש

הבסיס של שיווק דיגיטלי מכל סוג הוא עיצוב חוויית משתמש מלהיבה ומספקת במיוחד, ובהתאם נדרשים שירותיהם של אנשי מקצוע מוכשרים בתחום זה הן לצורך תמיכה בבניית אתרים, הן במסגרת קידום אתרים ובאופן כללי בכל קמפיין שיווק באינטרנט – ומאחר שהיקפי הפעילות העסקית ברשת נמצאים במגמת עלייה משמעותית ומתמשכת, גם הביקוש למעצבי ומעצבות חוויית משתמש עולה בקצב מסחרר. ערן פולק מציין כי היתרונות העיקריים של עבודה בתחום זה, מעבר לשכר הגבוה, הוא היכולת להביא את עצמכם לידי ביטוי, ליהנות מאתגרים יומיומיים משתנים, להשתמש ביצירתיות ולעסוק במקצוע שמשיק לתחומים רבים אחרים ובהם פסיכולוגיה, עיצוב גרפי, ארכיטקטורה ועוד. המקומות המומלצים ללמוד בהם הם ג'ון ברייס ו-UXVISION. במרבית המקרים מדובר על קורסים מקצועיים של מספר חודשים בתדירות של מפגש שבועי אחד.

סוכני ביטוח פנסיוניים

מגמה מובהקת אף יותר מהתעצמות השימוש באינטרנט היא התארכות תוחלת החיים שלנו והרצון בחיים עם איכות גם בגיל השלישי. בהתאם מוקדשת יותר ויותר תשומת לב לתכנון החיים שאחרי הפרישה מתעסוקה, וזאת על בסיס מוצרי ביטוח פנסיוניים שונים – ביטוח בריאות, ביטוח סיעודי, ביטוח אובדן כושר עבודה, ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל וכו'.

סוכני ביטוח פנסיוניים הם אנשי מקצוע שמורשים לשווק את המוצרים הפיננסיים הנ"ל. ניתן לעשות זאת כשכיר בחברת ביטוח גדולה או כעצמאי, כשבכל מקרה מדובר על פוטנציאל לשכר גבוה במיוחד. על-מנת להפוך לסוכני ביטוח פנסיוניים מורשים נדרש רישיון שאותו מנפיק משרד האוצר למי שעובר 6 בחינות ומשלים סטאז' של חצי שנה – במרבית המקרים ניתן לעשות זאת תוך 18-21 חודשים, כשעל-מנת לעבור את המבחנים ישנם קורסי הכנה בתדירות של מפגש שבועי אחד. המקומות הטובים ביותר ללמוד בהם במסלול סוכני ביטוח פנסיוניים הם מכללת אורין שפלטר והמכללה למנהל.

יזמי נדל"ן

לכאורה יזם נדל"ן הוא אדם שפשוט נולד עם חושים חדים, רצון להגשים את עצמו דרך ייזום פרויקטים בתחום הבנייה, יכולות הוצאה לפועל גבוהות ומוכנות לקחת סיכונים (מושכלים, כמובן) – אבל ערן פולק, ממליץ גם על לימודים מסודרים שעשויים להוות קרש קפיצה אפקטיבי מאוד. אין צורך במסלול ארוך מדי – גם קורס ממוקד של מספר חודשים (למשל באקדמיה לפיננסים או במכללת פסגות) עשוי לספק ידע יקר ערך, כלים שימושיים ובעיקר הבנה מעמיקה יותר של הסיכונים הטמונים בנדל"ן כמו גם של ההזדמנויות האמיתיות לרווח נאה.

יועצי השקעות

ייעוץ השקעות הוא תחום שבמידה רבה משיק לעולם הנדל"ן, שהרי בימינו חלק בלתי מבוטל מההשקעות אינו בשוק ההון כי אם בשוק הנדל"ן, או ליתר דיוק בשווקי הנדל"ן השונים בכל רחבי העולם. בדומה לסוכני ביטוח פנסיוניים (ובניגוד למעצבי חוויית משתמש ויזמי נדל"ן) גם על-מנת לעסוק בייעוץ השקעות יש צורך ברישיון – שאותו מנפיקה הרשות לניירות ערך. המסלול המוביל לרישיון זה כולל 6 מבחנים (שכדאי כמובן ללמוד לקראתם במוסדות שמתמחים בכך ובפרט במכללת אורין שפלטר ובמיטב דש) וסטאז' של חצי שנה. ניתן להשלים אותו תוך שנה וחצי עד שנתיים.