מקלות וניל משפרים כל מאפה בטעם ייחודי שכולם אוהבים החל מקינוחים, העשרת טעם הקפה, גלידות, עוגות ומגוון מוצרי אפייה.
מקלות וניל הם בעצם התרמילים של צמח הוניל לאחר יבוש ואחסון של כמה חודשים.
מקלות וניל אמיתי נחשבים לאחד התבלינים היקרים בעולם בשל הקושי בגידול הצמח והזמן הלוקח להפקת הוניל.
מומלץ לאחסן במקרר לשמירת הטריות.
הוניל (Vanilla) פרח יפיפה בעל ארומה יחודית ממשפחת הסחלבים, נחשב כמעורר חשק מיני (אפרודיזיאק).
הצמח יכול הוא צמח מטפס בעל יכולת לטפס על עצים, גדרות, סככות וכדומה.
מומלץ לגדלו בתוך הבית או בחממה מיוחדת מכיוון שהוא רגיש לקור של האקלים בארץ ועלול ליבול.
מומלץ להשתמש באדמה אוורירית בכדי לקבל צמח חזק ובריא.
כמו כן הוניל דורש לחות גבוה ואור מלא כדי לצמוח בצורה מיטבית.
מקורו של הוניל במקסיקו, כיום הוא מיוצר במקומות נוספים כמו במדגסקר ובאיי בורבון שבאוקיאנוס ההודי, הוניל של מדגסקר נחשב לאיכותי ביותר והיא כיום המדינה המובילה בעולם בייצור הוניל.
תרמילי מקלות וניל מבשמים רטבים, משקאות וסוכר עם הזרעים הקטנים החבויים בתוכם. כמו כן ניתן גם לערבב את הוניל עם תבלינים אחרים ובכך להגביר את טעמו.
כיום בשוק נמכרות מגוון תמציות של וניל אך לא כולם מורכבות מוניל אמיתי. ישנן תמציות רבות המורכבות מחומרים לא טבעיים ובתוספת סוכר וחומרים מלאכותיים נוספים.
תמצית הוניל המומלצת היא תמצית וניל מדגסקר המורכבת מוניל איכותי אמיתי ומשובח ויכולה לשדרג כל אירוע שלכם.
הבאנו לכם מתכון מיוחד וטעים של טארט שוקולד עם מקלות וניל
מתכון מעולה של עוגת טארט שוקולד בעלת ארומה מיוחדת בשילוב שוקולד מריר איכותי 60% ומקלות וניל, טעמנו והתלהבנו, מומלץ מאד.
חצי שעה | קל | כשרות כשר חלבי
מצרכים
מצרכים ל-2 עוגות בתבנית בקוטר 26 ס"מ
500 גר' שוקולד מריר 60%
500 גר' חמאה
600 גר' סוכר
2 מקלות וניל
600 גר' ביצים שלמות
50 גר' קמח חיטה
אופן הכנה
להמיס את השוקולד והחמאה יחד. להוסיף את הסוכר ואת מקלות הוניל ולערבב ביסודיות. לקרר את התערובת לפחות מ-40 מעלות , להמשיך לערבב באיטיות ולהוסיף את הביצים.
להוסיף את הקמח ולערבב עד שהתערובת אחידה.
למזוג את התערובת לתבנית עם נייר אפיה בפנים ולאפות.
טמפרטורת אפיה: 190-200 מעלות
זמן אפיה: כ-25 דקות